Niels en joy interview

Interview met Niels & Joy

Geschatte leestijd: 6 minuten

Graag laten we onze lieve gasten aan het woord om te vertellen over hun relatie met Indonesisch eten en ervaring met ons knusse Indonesisch restaurant. Wij spraken dit keer gezellig met Niels en Joy. Dit keer niet in Kopi Kopi, maar online via een videogesprek. Ze wonen in het centrum van Den Haag, zijn als buurtjes bekend geraakt met Kopi Kopi en komen inmiddels wekelijks over de vloer. Lees hieronder meer over hun verhaal.

Niet om het verhaal negatief in te leiden, maar Joy gaf direct al eerlijk toe dat ze niet echt een enorme fan is van Indonesische toko’s: “Ik ben zelf van Indonesische afkomst en de Indonesische keuken is voor mij dus bekend terrein. Zo kan ik altijd bij mijn moeder en tantes terecht voor lekker Indonesisch eten. Ook hou ik zelf van Indonesisch koken. Maar na een paar keer langs Kopi Kopi te hebben gelopen, heeft Niels mij uiteindelijk overgehaald om jullie eten te proberen. Sindsdien komen we er elke week, haha!.” Niels bedankt dus!

Naast het eten zijn beiden ook fan van het land Indonesië zelf. Ze zijn er al meerdere keren geweest, voordat ze samen waren en ook als stel. Joy heeft er ook nog familie wonen. Omdat Niels van Nederlandse afkomst is waren wij benieuwd naar zijn Indonesische taalkunsten tot nu toe. “Er was een tijd dat ik wat Indonesische zinnetjes kon zeggen met behulp van Duolingo. Dat is nu niet meer wat het geweest is… De laatste keer Indonesië voor ons was terug in 2019. Dat is voor ons lang geleden, aangezien we normaal gesproken twee keer per jaar een verre reis maakten. Maar nú hebben we alle tijd voor de baby. We werken nu ook vanuit huis, dus het komt eigenlijk allemaal wel goed uit zo.”

…Maar na een paar keer langs Kopi Kopi te hebben gelopen, heeft Niels mij uiteindelijk overgehaald om jullie eten te proberen. Sindsdien komen we er elke week, haha!

Bij zowel Joy als Niels zit de liefde voor Indonesisch eten er al heel lang in. Joy is er natuurlijk mee opgegroeid, maar ook Niels geniet al van jongs af aan van Indonesisch eten. Hoe zit het met hun eigen Indonesische kookkunsten, vooral nu met de baby? “Joy: Ja… Indonesisch koken met de verschillende gerechtjes is best tijdrovend. Voordat de kleine er was kookten we regelmatig samen uitgebreide maaltijden en maakten we van alles. Dat staat nu op een lager pitje. Het liefst eet ik bijvoorbeeld elke dag Rendang met diverse gerechtjes, maar om dat doordeweeks allemaal (voor) te bereiden… dat wordt ‘m voor ons niet. T fijne en leuke van een toko is dat je daar lekker van alles kunt uitkiezen.”

En Indonesische restaurants, toko’s en eethuizen in Den Haag zijn er genoeg. Dat weten Niels en Joy maar al te goed “We zijn best wat toko’s afgegaan, maar Kopi Kopi is één van de weinige plekken waar we meerdere typen gerechten écht lekker vinden: van de bami/nasi tot aan de verschillende vleesgerechten.” Hebben Niels en Joy als echte ‘Indofood lovers’ dan ook een specifiek lievelingsgerecht? “Joy: Ik vind het lastig om te kiezen, maar de Dendeng en Sayur Lodeh neem ik bijna altijd bij Kopi Kopi.” Niels: “Rendang!” Zoals je leest was er bij Niels geen speld tussen te krijgen als je het hebt over zijn lievelingsgerecht.

Inmiddels zien we Niels en Joy wekelijks over de vloer komen, maar voor die tijd waren ze niet direct op de hoogte van wat Kopi Kopi nou precies was: “Niels: door de naam dacht ik dat het eerder een koffietentje was en dus niet een plek waar je terecht kunt voor allerlei verschillende Indonesische gerechten.” Joy: “we zijn inderdaad pas wat later achter Kopi Kopi gekomen, maar blij dat het is gebeurd! Ik vind Kopi Kopi echt super, super goed. Alle gerechten zijn vers, zien er goed uit en Dea & Debby zijn hartstikke gezellig!”

We sloten af met wat Niels en Joy zouden willen meegeven aan mensen die nog niet bekend zijn met Indonesisch eten en/of Kopi Kopi: “Joy: Ja, als je écht Indonesisch eten wilt proberen, doe het dan goed en ga naar Kopi Kopi. Er zit namelijk een verschil tussen traditioneel Indonesisch eten en het zogenaamde ‘Indisch’ eten. Als je ‘t ons vraagt zijn de gerechten bij Kopi Kopi voorzien van de échte Indonesische smaken die je zou moeten proberen als je het over Indonesisch eten hebt.” Ook Niels had nog een goede tip als je eenmaal besluit om Indonesisch eten te proberen: “Geef bij het bestellen aan van welke smaken je houdt. Is dat bijvoorbeeld zoet, zuur en/of pittig eten? Het zou jammer zijn als je gerechten eruit pikt die qua smaak niet helemaal lekker bij je liggen, terwijl je nog uit zoveel andere gerechten kunt kiezen.”

Wij vonden het ontzettend leuk om meer te weten te komen over de band van Niels en Joy met Indonesisch eten en Kopi Kopi. Inmiddels durft Joy ook meer dan één keer per week langs te komen bij Kopi Kopi: “In het begin schaamde ik me gewoon dat we soms twee keer per week bij jullie afhaalde. Ik dacht bij mezelf dat kan toch niet, wat zullen ze wel niet denken…. Dus ik stuurde Niels dan in z’n eentje naar jullie toe, haha!” Wij gaan de rest van het jaar nog zeker genieten van de bezoekjes en gezelligheid van Niels en Joy. Ook via deze weg ontzettend bedankt voor jullie support!

Ben jij door hen ook benieuwd geraakt naar Indonesisch eten of specifieke gerechten, zoek ze dan op in ons Indonesisch menu, neem contact met ons op of vraag het ons tijdens een bezoekje aan ons knusse Indonesische restaurant in Den Haag centrum. We staan voor je klaar.

Lijkt het jou ook leuk om een keer gezellig te babbelen en jouw verhaal te delen over Indonesisch eten en jouw ervaring met Kopi Kopi, laat het ons dan gerust weten. Lijkt ons hartstikke gezellig. Sampai jumpa en houd je goed in deze tijden.