Kopi-Kopi-Suzanne-Omslag

Interview met Susan

Graag laten we onze lieve gasten aan het woord om te vertellen over hun band met Indonesisch eten en ervaring met ons knusse Indonesisch restaurant in hartje Den Haag. Wij zaten dit keer gezellig met Susan, beter bekend als ‘Suus’, om te luisteren naar haar verhaal (natuurlijk op veilige, gepaste afstand): van haar eerste Indonesische gerechten tot aan haar liefde voor Indonesische soepen. Benieuwd? Lees hieronder meer!

Suus is 51 lentes jong en komt van origine uit Utrecht. Sinds haar studietijd is ze echter verliefd geworden op Den Haag: de diversiteit in mensen, culturen én het eten. In de tussentijd is ze onder andere grote liefhebber geworden van Indonesisch eten.

Ondanks ze niet een directe link met Indonesië heeft en Indonesië nog niet heeft bezocht, is de liefde voor Indonesisch eten er gedurende de jaren toch in geglipt: ‘’Ik ken hier en daar een aantal mensen die een vleugje Indonesisch zijn, ik kwam ooit op het idee om gehaktballetjes te maken op Indonesische wijze en was mijn eerste aanraking met Indonesische eten, als ik het me goed herinner, spekkoek.’’ Je kent het wel…. ‘met al die laagjes’ (zeiden we tegelijkertijd, haha).

Bij Kopi Kopi begon ik weer opnieuw met het uitproberen en smullen van soepjes

Hoe ze in aanraking kwam met Kopi Kopi? Voor Kopi Kopi zat er op dezelfde plek een ander Aziatisch eethuisje, waar Suus regelmatig kwam om te smullen van udon noodles soep: ‘’Ik ben gek op allerlei soorten soepjes, maak niet uit welke soep. In de pauze of na het werk pak ik zo nu en dan een momentje voor mezelf en genoot ik daar van de noodles. Helaas ging het tentje dicht, maar een tijdje later zag ik dus Kopi Kopi in hetzelfde pand zitten. Ik trok de stoute schoenen aan en ben simpelweg naar binnen gewandeld. Bij Kopi Kopi begon ik weer opnieuw met het uitproberen en proeven van soepjes. Natuurlijk met een latte’’. Ook tijdens het gesprek was de latte zoals altijd aanwezig.

Net als Suus hebben wij meerdere vaste gasten waarvan hun lievelingsgerecht (één van) onze Indonesische soepen zijn. Waarom geniet Suus zo van onze soepjes?: ‘’Deze soepjes zijn krachtig, geconcentreerd en hebben tegelijkertijd een fijne combi aan smaken… Ik krijg er als het ware een powerboost van’’. Tussendoor namen we samen een lekker hapje. Suus koos voor de Tongseng Kambing. Een geitenvleessoep met verse kruiden, kool en geserveerd met rijst. Een soepje natuurlijk voor Suus: ‘’Ik neem elke keer een ander soepje en dit gerecht is blijven hangen. Het geitenvlees is heerlijk mals en de combi van smaken springt er simpelweg uit. Dit heeft me goed verrast! En wat ik al eerder benoemde… de bouillon van dit soepje is voor mij écht krachtvoer waar ik energie van krijg’’.

Suus is duidelijk één van onze soep ambassadeurs, maar hoe staat het ervoor met andere gerechten die ze eet bij Kopi Kopi?: ‘’Ik ben er eerlijk gezegd nog niet aan toegekomen. Na een soepje zit ik al goed vol en heb ik in mijn pauze tussen de middag niet voldoende tijd om meerdere gerechten te eten. Maar dat ga ik nog zeker doen’’. Tijdens het gesprek en het smullen van de soep, kwam Suus met een leuk idee: ‘’Hoe denken jullie trouwens over kleine varianten van de soepen? Een soepproeverij? Dat is wellicht een leuke manier om mensen meer bekend te maken met de soepjes, zonder dat ze direct vol zitten na één kom’’. Wat vind jij daarvan: naast het hebben van een rijsttafel, ook een ‘soeptafel’ als het ware. Laat het ons weten, we zijn benieuwd hoe jij hierover denkt.

We sloten af met wat Suus zou willen meegeven aan mensen die nog niet bekend zijn met Indonesisch eten en/of Kopi Kopi: ‘’Ga letterlijk en figuurlijk over die drempel heen, stap Kopi Kopi binnen en probeer gewoon. Zoals ik met de soepjes doe. Zeker als je hier in de buurt bent of werkt. Het is er erg gastvrij, je krijgt net als het eten de verdiende aandacht en je voelt je er al heel gauw thuis.. een warm bad’’. Dit is super fijn om te horen, want naast authentieke gerechten, staat Kopi Kopi ook voor Indonesische gastvrijheid, waarmee we onze gasten op hun gemak willen laten voelen in ons knusse restaurant. Heel lief Suus, dankjewel! Natuurlijk ook voor je tijd en gezelligheid.

Wij gaan de rest van het jaar nog zeker genieten van Suus haar bezoekjes en gezelligheid. Stiekem is het namelijk ons doel om haar ook andere Indonesische gerechten uit te laten proberen, haha! Ben jij door Suus benieuwd geraakt naar onze soepjes, zoek ze dan op in ons Indonesische menu, neem contact met ons op of vraag het ons tijdens een bezoekje aan ons knusse Indonesisch restaurant in Den Haag centrum. Ons team staat voor je klaar.

Lijkt het jou ook leuk om een keer gezellig te babbelen en jouw verhaal te delen over Indonesisch eten, laat het ons dan zeker weten. Sampai jumpa en houd je goed in deze tijden.