job-interview-header

Interview met Job

Ons tweede interview met een vaste gast van Kopi Kopi is met Job! Graag laten we onze gasten aan het woord om te vertellen over hun relatie met Indonesisch eten en ervaring met ons knusse Indonesisch restaurant. Wij spraken vorige week dus gezellig af met Job om te luisteren naar zijn verhaal. Lees hieronder verder!


Het afgelopen half jaar is Job een vaste gast en zien we hem wekelijks over de vloer komen! Job is 20 jaar en een halfbloedje: half Nederlands, half Indonesisch. Zijn moeder komt oorspronkelijk uit Jakarta (Indonesië) en heeft ook nog familie daar. Verder studeert Job ”International Studies” aan Universiteit Leiden, campus Den Haag. De school is op 2/3 minuten loopafstand van Kopi Kopi. Zo is hij dan ook bekend geraakt met ons knusse Indonesisch restaurant. ‘’Sinds ik in Den Haag woon vanwege mijn studie ging ik veel Indonesische restaurantje af om te proeven, maar het was het naar mijn mening allemaal net niet. Komt denk ik ook door het feit dat veel Indonesische restaurants ”Indisch” zijn en in principe vaak niet originele Indonesische gerechten serveren die ik gewend ben van huis. Tot ik Kopi Kopi tegenkwam! De gerechten sprongen er voor mij direct uit. Allereerst omdat het simpelweg anders smaakt dan de rest. De gerechten die jullie serveren zijn echt Indonesisch en dat proeft serieus als thuis. Zo heb ik ook m’n ma hier naartoe meegenomen, die erg kritisch kan zijn op Indonesische gerechten, maar ook zij vond het erg lekker en authentiek smaken!’’


En wat we hebben gehoord van Job kookt zijn moeder ook erg lekker Indonesisch. Maar wat bakt Job er zelf van?
‘’Nou, niet voor niets kom ik regelmatig naar Kopi Kopi, haha! Oftewel, het valt mee… Ik heb de laatste jaren wat receptjes afgesnoept bij mijn moeder en andere familieleden, maar het is is nog niet wat het hoort te zijn. Hoe dan ook, tegenwoordig maak ik volgens mij prima Sayur Lodeh (gemengde groenten in kokossaus).’’

Allereerst omdat het simpelweg anders smaakt dan de rest, omdat de gerechten die jullie serveren echt Indonesisch zijn en dat proeft serieus als thuis.

Job komt vaak niet alleen naar Kopi Kopi en neemt zo nu en dan gezelschap mee om hen aan Kopi Kopi te introduceren. ‘’Sharing is caring right? Van mijn ma tot aan vrienden, ik vind Kopi Kopi naast lekker eten ook een fijne sfeer hebben en dat deel ik graag met anderen. Indonesisch eten draait voor mij namelijk niet per sé alleen om het eten zelf, maar ook om de gezelligheid eromheen die het met zich meebrengt. En tja.. ik word nooit moe van Indonesisch eten, dus ik ben altijd in om gezellig langs te komen en te genieten, haha! Ik heb het zelfs op vakantie, afgelopen zomer in Korea nog… Direct ben ik onder andere op zoek naar een Indonesisch restaurant. Ik wil het niet missen!


Job Indonesisch eten

Dat Job nooit moe wordt van Indonesisch eten heeft dan ook te maken met de diverse Indonesische keuken en zo ook de verschillende gerechten en combi’s die wij serveren. Job heeft bijna alles al van Kopi Kopi geproefd, maar kan nog steeds niet een lievelingsgerecht uitkiezen. ‘’Die heb ik écht niet. Nu heb ik bijvoorbeeld Tongseng Sapi voor m’n neus, want daar had ik gewoon het meest trek in. Eerlijk is eerlijk, ik ken het gerecht niet door en door, maar ik vind de gekruide rundvlees met de frisheid van de kool en citroen een heerlijke combi! Wel kan je me ’s avonds wakker maken voor Es Teler Durian.


Wij gaan Job zo tegen eind van het jaar nog zeker een aantal keer zien. Ben jij benieuwd naar de genoemde gerechten van Job, zoek ze dan op in ons Indonesisch menu, neem contact met ons op of vraag het ons tijdens een bezoekje aan ons knusse Indonesisch restaurant in Den Haag. We staan natuurlijk graag voor je klaar!


In 2020 gaan we het gesprek weer aan met één van onze andere gasten. Niet alleen jij, maar grappig genoeg ook wij komen zo meer te weten over de
relatie van onze gasten met Indonesisch eten en hun ervaring met Kopi Kopi. We houden je op de hoogte!