Nieuw Indonesisch Menu

We zitten alweer ruim een maand in 2019. Hoe bevalt het jaar tot nu toe bij jou? Hoe gaat het met je voornemens? Een van onze voornemens was om een nóg beter Indonesisch menu voor onze gasten samen te stellen. En dat is als je het ons vraagt gelukt! Zowel vertrouwde als nieuwe gerechten zijn sinds deze week op ons vernieuwde menu vinden. In deze blog nemen we je mee in ons menu. 

WAAR BESTAAT EEN INDONESISCH MENU UIT?

Naast diverse a la carte gerechten, vind je op ons Indonesisch menu soepen, Rames schotels, vleesgerechten (kip en rund), visgerechten, groenten, rijsttafels, broodjes, snacks en Indonesische virgin cocktails. Het is een hoop, maar wees gerust… We maken het hieronder overzichtelijk voor je. De volgende keer als je Indonesisch bij ons komt eten, kom je wellicht een stuk beter uit de startblokken tijdens jouw zoektocht naar wat je gaat eten bij ons.

INDONESISCHE A LA CARTE GERECHTEN
Onze a la carte gerechten op ons Indonesisch menu zijn in principe complete gerechten, waarbij de focus grotendeels ligt op specifieke smaakcombinaties. Neem bijvoorbeeld de Gado-Gado waar het om groenten draait en onze Gegrilde Spareribs waarbij het vleesgerecht de volle aandacht krijgt (en verdient)! De a la carte gerechten verschillen hierin ten opzichte van onze Rames schotels, waarbij er in deze type schotels ruimte wordt gegeven voor verschillende (bij)gerechtjes. Hierover later in deze blog meer.

Ideaal is om onze a la carte gerechten samen te proeven met jou gezelschap, aangezien het vaak niet de meest gebruikelijke gerechten zijn om in eerste instantie te bestellen. Niet omdat ze minder lekker, maar meer omdat onder andere de Rames schotels en onze Indonesische rijsttafels simpelweg de ‘populaire kids’ zijn! Echter, als jullie enorme trek hebben, is het misschien een leuk idee om naast de bovengenoemde gebruikelijke schotels/rijsttafels een a la carte gerecht als side dish te bestellen.

”kleurrijke combinatie van Indonesische gerechten die als een soort minirijsttafel op één bord wordt geserveerd.”

INDONESISCHE SOEPEN
Of we ons nou in de zomerperiode bevinden of van top tot teen zijn ingepakt tijdens de koude wintermaanden, van onze gasten horen we vaak dat onze soepjes op ons Indonesisch menu er altijd in kunnen! Van Soto Ayam en Soto Mie tot aan één van onze specialiteiten: Soto Betawi. Laatstgenoemde bestaat uit rundvleessoep geserveerd in zelfgemaakte kokosmelk en is bij veel van onze gasten een favoriet. Niet alleen als voorafje, maar ook zeker als tussendoortje, terwijl ze zich daarna weer verder vertoeven in de gezellige stad van Den Haag.

RAMES SCHOTELS

Rames schotel

Zoals eerder benoemd bestaan onze Rames schotels uit een kleurrijke combinatie van Indonesische gerechten die als een soort minirijsttafel op één bord wordt geserveerd. Denk bijvoorbeeld aan een schotel met witte of gebakken rijst samen met verschillende groenten, vleessoorten en Kerupuk (je kent het wel… kroepoek). Met deze schotels is er voor ieder wat wils en is dan ook vaak gewild in ons knusse Indonesisch restaurant. Zo kun je bij ons terecht voor onder andere Rames Ambon, onze nieuwe Rames Cirebon én onze Rames Kopi Kopi Speciaal. Deze laatste bestaat uit Nasi Putih, Saté Ayam, Sambal Goreng Telor en nog veel meer heerlijke smaken. Herken jij de genoemde gerechten op de foto?

INDONESISCHE RIJSTTAFELS
Elke fan van de Aziatische en/of Indonesische keuken kent ze wel: de Indonesische rijsttafels. Onze Indonesische rijsttafels bestaan in ieder geval uit (je verwacht het niet): rijst en/of bami. Hier worden diverse bijgerechten aan toegevoegd, waardoor je een heerlijke diversiteit aan Indonesische smaken krijgt. Denk aan verschillende vleessoorten, groenten en andere kleinere bijgerechten zoals Kerupuk, Serundeng (geroosterde kokos met pinda’s en kruiden) en zure komkommertjes. Ook krijgen onze gasten er spekkoek bij. Bovendien zijn onze rijsttafels ook voor vegetariërs toegankelijk. Bekijk ons Indonesisch menu alvast op onze website om te zien wat de mogelijkheden hierbinnen zijn.

INDONESISCHE VLEESGERECHTEN

Indonesische catering

Onze vleesgerechten, zowel kip als rund, zijn niet alleen te vinden in complete schotels en rijsttafels, maar zijn ook apart te bestellen. Zo krijgen een hoop van onze gasten geen genoeg van onze Ayam Cashew (zoete kip met cashewnoten), Daging Rendang (pittige rundvlees in kokosmelk) en natuurlijk onze authentieke Saté’s met zelfgemaakte pindasaus. En wie zijn wij om hen en jou daarin te beperken? Let er wel op dat sommige vleesgerechten iets pittiger zijn dan de ander. Dit geven we dan ook duidelijk aan op ons Indonesisch menu, zowel op de website als op het fysieke menu in ons knusse Indonesisch restaurant.

”Laat je verrassen met onze groenten op ons Indonesisch menu.”

INDONESISCHE VISGERECHTEN
Nu is natuurlijk niet iedereen een vleesliefhebber en/of is de ander wat sneller en vaker toe aan afwisseling. Ook wij ervaren dat, en dat is dan ook de reden dat we een tweetal aan visgerechten op ons Indonesisch menu hebben staan. Naast mild pittige garnalen kun je bij ons ook terecht voor makreel vis. En voor de menen die van pittig houden (of juist niet!), de makreel is dat zeker… Wij horen het overigens graag wanneer jij als visliefhebber nog wat mist op ons Indonesisch menu.

INDONESISCHE GROENTEN
Niet om op te scheppen, maar persoonlijk zijn wij gek op groenten! Wij snappen ook dat mensen hier geen liefhebber van zijn, maar volgens ons ligt het dan ook vaak aan de manier waarop je de groeten klaarmaakt. Zo zijn een aantal van onze groenten lekker pittig (Sambal Goreng Buncis, Sambal Goreng Terong), bereid met kokos saus (Sayur Lodeh, Sambal Goreng Tahu Pete), gefrituurd (Sambal Goreng Telor) of heerlijk verfrissend zoals de Acar Ketimun (zoetzure komkommertjes). Laat je verrassen met onze groenten op ons Indonesisch menu.

Indonesische snacks

INDONESISCHE BROODJES & SNACKS

Over vegetarisch gesproken, ook vind je op ons Indonesisch menu een vegetarisch Indonesisch broodje (naast de wat meer gebruikelijke broodjes kip/rund). Net als onze broodjes zijn ook onze Indonesische snacks heerlijk als tussendoortje. Je kent ze vast wel: Lumpia’s, Pisang Goreng (gebakken banaan), Lemper (kleverige rijst gevuld met kip), Risolles (gevulde kroket) en Spekkoek. Ook wij smullen er stiekem van op werk. Maar zeg nou eerlijk, je kunt het ons toch niet kwalijk nemen? De snacks zijn zowel ideaal om op te smullen in ons knusse Indonesisch restaurant als mee te nemen voor onderweg of thuis!

INDONESISCHE VIRGIN COCKTAILS
Last but not least: onze Indonesische virgin cocktails. Het klinkt vrij zomers, maar genoeg gasten nemen in plaats van frisdrank één van onze virgin cocktails bij het eten. Want ja… bijvoorbeeld een mix van avocado, jackfruit, geraspte kokos, gelei (agaragar) en durian met kokosmelk (Es Teler Durian) is toch gewoon heerlijk tijdens het eten. Vind op ons Indonesisch menu ook cocktails als Es Cendol en Es Bali Exotic. Klinkt allemaal vrij spannend he? Tijdens jouw bezoek kan ons team volledig uitleggen wat er allemaal in zit. Ook staan ze natuurlijk duidelijk beschreven op onze website. Bovendien zijn al onze cocktails alcoholvrij.

Indonesisch menu

EN… OP DE HOOGTE VAN ONS NIEUW INDONESISCH MENU?

Wij hopen dat we je over het algemeen wegwijs hebben kunnen maken betreft ons nieuw Indonesisch menu: van onze a la carte gerechten, rames schotels en rijsttafels tot aan onze broodjes, snacks en virgin cocktails. Ons menu vind je in ons knusse Indonesisch restaurant zowel in het Engels als in het Nederland. Ook voor op de website geldt hetzelfde.

We hopen je gauw (weer) te mogen verwelkomen en ook dan helpen we graag op weg met jouw zoektocht naar wat je gaat eten bij ons. Sampai jumpa! – Team Kopi Kopi